Από 4 Ιουνίου έως 30 Σεπτέμβρη το Santorini Arts Factory (SAF) παρουσιάζει την ατομική έκθεση γλυπτικής της γλύπτριας Kelly με τίτλο “High Frequency Vibration”. Στην έκθεση παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό η καινούρια συλλογή της εικαστικού με τίτλο «Ενθαλπία» που αποτελείται από 12 γλυπτά και ορισμένα έργα από παλαιότερες θεματολογίες που έχει ασχοληθεί η εικαστικός. Τα 18 έργα που εκτίθενται συνολικά, συντονίζονται δημιουργώντας μια αρμονική ατμόσφαιρα ανάγνωσης. Στην καινούρια της συλλογή, η εικαστικός πραγματεύεται το ζήτημα των ενεργειακών δονήσεων που παρατηρεί στις υλικές και άυλες δομές και εξετάζει το ενεργειακό περιεχόμενο των όγκων που δημιουργεί μέσα από τη σχέση Ύλης και Μη Ύλης.

Από 28 Ιουνίου έως 28 Ιουλίου παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η εικαστική έκθεση με τίτλο “Αρχαίος Ικέτης- Σύγχρονος Πρόσφυγας” σε επιμέλεια Ρεγγίνας Αργυράκη. Στην έκθεση που γίνεται στο πλαίσιο του παγκόσμιου φιλοσοφικού συνεδρίου για τον Αριστοτέλη, η γλύπτρια Kelly παρουσιάζει την χωροπλαστική εγκατάσταση 25 τετραγωνικών μέτρων από ατσάλι που δημιούργησε, με τίτλο “Entelechy”.

Στη γκαλερί Holland Tunnel στην Πάρο, θα παρουσιάσει έργα της η γλύπτρια Kelly στο πλαίσιο δύο εκθέσεων στις οποίες συμμετέχει. “Morphogenesis” και “Metropolis” οι τίτλοι των εκθέσεων που θα παρουσιαστούν τον Αύγουστο.

Από τις 4 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτέμβρη θα διαρκέσουν για φέτος οι εικαστικές εκθέσεις του “Orange Water” Contemporary Art Festival. Οι δράσεις περιλαμβάνουν 10 εκθέσεις που θα αξιοποιήσουν χώρους πολιτισμού σε Αθήνα, Πάτρα, Κόρινθο, Σαντορίνη, Πάρο και Κρήτη.

Από τις 15 Ιουλίου 2015 ξεκινούν οι δράσεις του Εικαστικού Φεστιβάλ “ORANGE WATER” που επιμελούνται και διοργανώνουν οι Αποστόλης Ζολωτάκης και Κέλλυ Αθανασιάδου. 50 Έλληνες και Ολλανδοί καλλιτέχνες σε 10 χώρους πολιτισμού. Περισσότερες λεπτομέρειες στο https://www.facebook.com/orangewaterart


Την Κυριακή 31 Μαΐου 2015 εγκαινιάζεται στο World Trade Center του Rotterdam η έκθεση με τίτλο TRINITY των Αποστόλη Ζολωτάκη, Κέλλυς Αθανασιάδου και Lulwah al Homoud, σε επιμέλεια Δρ.Ντόρας Ρογκάν.


Από τον Οκτώβρη του 2014 η Κέλλυ Αθανασιάδου, ως Art Director του εικαστικού πολυχώρου “The Loft”, παρουσιάζει την εικαστική πλατφόρμα “The ArtLoft”. Πρόκειται για μια σειρά εννέα εκθέσεων που θα παρουσιαστούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου σε συνεργασία με διακεκριμένους επιμελητές καθώς και με τις Σχολές Καλώς Τεχνών της χώρας. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη σύγχρονη παραγωγή των ακαδημιών τέχνης σε ένα μοναδικό χώρο αστικής-βιομηχανικής αισθητικής που επιμελήθηκε η γλύπτρια. “The Loft”, Καπνικαρέας 3 https://www.facebook.com/theloftbycollage?ref=hl


Από 12 Ιουλίου έως 17 Αυγούστου η Κέλλυ Αθανασιάδου παρουσιάζει μαζί με τον Αποστόλη Ζολωτάκη την έκθεση "Από τον Αφαιρετικό Εξπρεσιονισμό στο Συναισθηματικό Ορθολογισμό" στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στα Χανιά της Κρήτης. Την έκθεση θα ανοίξει ο Ολλανδός πρέσβης στην Ελλάδα κος. Jan Versteeg στα επίσημα εγκαίνια, την Πέμπτη 24 Ιουλίου στις 20:30. Ώρες λειτουργίας: Δε-Κυρ 11:00-13:00 & 19:00-23:00


Στις 17 Ιουλίου εγκαινιάζεται η έκθεση με τίτλο "Προσθέτοντας στην Αφαίρεση" στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων. Ένα Ελληνοολλανδικό project στα πλαίσια του φεστιβάλ ΧΑΝΙΑart 2014. Η Κέλλυ Αθανασιάδου συμμετέχει με μια γλυπτική μεταλλική εγκατάσταση 12 μέτρων που αιωρείται πάνω από τους θεατές. 

Από 8 Απριλίου έως 30 Μαΐου, η Κέλλυ Αθανασιάδου συμμετέχει στην έκθεση "Europe, Our Common Route" που φιλοξενείται στο Σπίτι της Ευρώπης στη Χάγη της Ολλανδίας.


Την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, εγκαινιάζεται η έκθεση "Ground Zero" στο Contemporary Art Meeting Point, στην Αθήνα. Ένα EλληνοOλλανδικό project με 22 καλλιτέχνες σε συνεπιμέλεια Κέλλυς Αθανασιάδου και Αποστόλη Ζολωτάκη.


Την Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2013 η γλύπτρια Κέλλυ Αθανασιάδου παρουσιάζει τη νέα της συλλογή επιτοίχιων γλυπτών με τίτλο “Prismatic Perception” στο μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, καλεσμένη του περιοδικού “The Business Review” στα πλαίσια του 13ου Συνεδρίου Πωλήσεων.


Στα πλαίσια του ΧΑΝΙΑart 2013 η γλύπτρια Κέλλυ Αθανασιάδου συμμετέχει στις παρακάτω εκθέσεις:
"Όταν η Σταχτοπούτα συνάντησε τον κύριο
   Φρόιντ", Οινοποιείο Λουπάκη
"Περι-Διαβάζοντας", Ορθόδοξη Ακαδημία
   Κρήτης
"Σταύρωσον! Σταύρωσον...",
   Λαϊκή Βιβλιοθήκη Παλαιών Ρουμάτων
"Η σιγή των Όπλων", Gallery Λευκορίτης
"Το βλέμμα του Νάρκισσου",
   Gallery Rosewood
"Ψηφίδες", Αρχαιολογικό Μουσείο Κισσάμου
   και επιμελείται την έκθεση
"Διακριτική Απουσία", στο Πολυ-ΤεχνείοΑπό τις 22 Ioυνίου μέχρι τέλος Αυγούστου η Κέλλυ Αθανασιάδου συνεκθέτει με τους Jan Mulder και Αποστόλη Ζολωτάκη στο loby του ξενοδοχείου Porto Paros στην έκθεση "Τρεις εικαστικοί στο Porto Paros" Κολυμπήθρες, Πάρος


Την Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2012 η γλύπτρια Κέλλυ Αθανασιάδου προσκαλείται από το περιοδικό Business Review στα πλαίσια του 12ου Συνεδρίου Πωλήσεων στο μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, σε μια ακόμη παρουσίαση επιλεγμένων γλυπτών της.


Πρόγραμμα εικαστικών εκθέσεων Magaze
18 Οκτώβρη 2012- 18 Ιουλίου 2013
Με μια διάθεση δημιουργικής χαράς και μεγάλο απόθεμα ελπίδας, όλοι οι συμμετέχοντες στο φετινό εκθεσιακό πρόγραμμα του μagaze, κοιτάζουν την εποχή κατάματα και τοποθετούνται στους δύσκολους καιρούς μέσα από την τέχνη τους. Ο κάθε ένας από τη δική του σκοπιά και με το προσωπικό του μέσο έκφρασης, εκθέτει και εκτίθεται σε ένα περιοδικό πρόγραμμα που στο σύνολο του έχει σκοπό να επαναφέρει την εικαστική δράση σε επίπεδο ουσίας, απαλλαγμένη από τη μεταμοντέρνα κενότητα. (Κ.Α)


Τη Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη 2012 στις 21:00, εγκαινιάζεται στο Kanji η έκτη ατομική έκθεση της γλύπτριας Κέλλυς Αθανασιάδου με τίτλο "Ongoing Display Volume 2". Έξι μεταλλικά επιτοίχια γλυπτά μεσαίας και μεγάλης κλίμακας παρουσιάζονται στο Kanji σε μια έκθεση με στόχο την ανάπτυξη των έργων πάνω σε μεγάλες επιφάνειες.

Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης στην “APOTHIKI Art Center”, η συλλογή “Pythagorean Tetraktys” θα συνεχίσει να εκτίθεται στην Πάρο μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη στο ξενοδοχείο “Porto Paros”.


Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012, στις 20:30, εγκαινιάζεται στο Ζάππειο η ατομική έκθεση γλυπτικής με τίτλο             “Pythagorean Tetraktys” .
Η γλύπτρια Κέλλυ Αθανασιάδου παρουσιάζει την τελευταία της συλλογή, εμπνευσμένη από την Πυθαγόρειο Τετρακτύ.
Η γλύπτρια, χρησιμοποιεί το ατσάλι ως βασικό υλικό έκφρασης σε μια αναδρομή στην αρχαιοελληνική γεωμετρική δομή. Σκοπός είναι η ανάδειξη της αρμονίας, όπως αυτή εφαρμόζεται με την χρήση του Πυθαγόρειου συστήματος. Στο οπτικό επίκεντρο του θεατή, οι αυστηρές αναλογίες των όγκων.
Η συλλογή θα παρουσιαστεί στην Αθήνα στα πλαίσια του Συμποσίου για τα «100 χρόνια ιστορίας της Ελληνικής Αγοράς Τροφίμων και Ποτών», που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο στις 15,16 και 17 Ιουνίου και στη συνέχεια θα φιλοξενηθεί στην γκαλερί «ΑΠΟΘΗΚΗ» στην Πάρο, για το διάστημα 30 Ιουλίου- 10 Αυγούστου 2012.


Στα πλαίσια των παράλληλων εικαστικών δράσεων του φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου που γίνεται στην Αθήνα 25 Mαίου-3 Ιουνίου, οργανώθηκε η ομαδική έκθεση 9 διακριτών καλλιτεχνών με τίτλο «Ψηφιακή Πραγματικότητα». Πρόκειται για μια εικαστική τοποθέτηση σε σχέση με έναν ραγδαία αναπτυσσόμενο ψηφιακό πολιτισμό που επιδρά σε όλη τη σφαίρα της ανθρώπινης δράσης. Οι εικαστικοί, θα παρουσιάσουν την δουλειά τους σε 5 χώρους στο κέντρο της πόλης.
Θα συμμετέχουν οι:

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΚΕΛΛΥ (γλύπτρια)
ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (γραφίστας)
ΒΡΕΤΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (φωτογράφος)
ΓΥΦΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ (ζωγράφος)
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ (ζωγράφος)
ΚΑΠΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ζωγράφος)
ΠΕΡΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ζωγράφος)
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (φωτογράφος)
KERN CHRISTOPH (ζωγράφος, video art)

Επιμέλεια έκθεσης: Κέλλυ Αθανασιάδου


Από την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011 ξεκινά στον πολυχώρο ParaPera το "Σεμινάριο Συγκολλήσεων Μετάλλων - Εικαστικές Εφαρμογές" διάρκειας 10 εβδομάδων.
Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Τρίτη 20:00-22:00 και θα διαρκέσουν μέχρι
την Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2011.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε εικαστικούς και σε όποιον άλλο ενδιαφέρεται να αποκτήσει βασικές γνώσεις στο πεδίο των συγκολλήσεων με πρακτικές εφαρμογές.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα πρώτα δικά τους μεταλλικά μικρογλυπτά, αξιοποιώντας τις δεξιότητες που θα αποκτήσουν στις τεχνικές της ηλεκτροσυγκόλλησης και της οξυγονοκόλλησης.
Στο τέλος του σεμιναρίου, θα οργανωθεί μια ομαδική έκθεση με τα έργα της ομάδας.
Εισηγήτρια: Κέλλυ Αθανασιάδου-Χιώτη www.kellyathanasiadou.gr
Πληροφορίες: 6972191855
ParaPera Αχαρνών 61 & ΦερώνΗ Κέλλυ συμμετέχει στην ομαδική εικαστική έκθεση “ART AND TANGO” που πραγματοποιείται στις 5-13 Αυγούστου στην Costa Navarino.
 Εικοσιτέσσερις Έλληνες εικαστικοί, εμπνέονται από το ταγκό σε δημιουργίες με καμβά και χρώματα, σε ατσάλι, σε ύφασμα, σε πλέξι ή σε μπρούτζο.
 Η έκθεση στηρίζεται και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Αργεντινής,
του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας, του Δήμου Αθηναίων και της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Αθήνα. Η οργάνωση και ο συντονισμός έχει γίνει από την ART-LS (ΛΙΑΝΑ ΣΚΟΥΡΛΗ).Η Κέλλυ θα συμμετέχει στην ομαδική εικαστική έκθεση “ART AND TANGO
” που εγκαινιάζεται στις 27 Ιουλίου στο     Santa Marina Resort Hotel στη Μύκονο.
 Εικοσιτέσσερις Έλληνες εικαστικοί, εμπνέονται από το ταγκό σε δημιουργίες με καμβά και χρώματα, σε ατσάλι, σε ύφασμα, σε πλέξι ή σε μπρούτζο.
 Η έκθεση στηρίζεται και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Αργεντινής,
του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας, του Δήμου Αθηναίων και της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Αθήνα. Η οργάνωση και ο συντονισμός έχει γίνει από την ART-LS (ΛΙΑΝΑ ΣΚΟΥΡΛΗ).


Από την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011, ξεκινά στο Kanji η παρουσίαση έργων της Κέλλυς στα πλαίσια του project “Ongoing Display ”, που ήδη παρουσιάζεται με επιτυχία στο Hoxton. Με διακριτά στοιχεία τεχνοτροπίας και με τρόπο αφαιρετικό η εικαστικός μορφοποιεί το ατσάλι σε τρισδιάστατες μεταλλικές κατασκευές με συγκεκριμένη δομή.
Kanji, Σοφοκλέους 5, Αθήνα
Το project με τίτλο “Ongoing Display ”, που παρουσιάζεται  στο Hoxton από τις     16 Μαρτίου, παρατείνεται μέχρι  την Τετάρτη 21 Ιουνίου. H Κέλλυ θα παρουσιάζει δύο έργα από την
προσωπική συλλογή της.
Hoxton, Βουτάδων 42, Γκάζι
 Η Κέλλυ θα συμμετέχει στην εικαστική έκθεση “I LOVE TANGO” που εγκαινιάζεται στις 2 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο και θα λειτουργήσει μέσα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού ταγκό που οργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα.
02-05 Ιουνίου 2011

Οργάνωση-Επιμέλεια Λιάνα Σκουρλή


 Για να λαμβάνετε νέα-ενημερώσεις:
      Όνομα:

     E-Mail: